Turizam menja ekonomsku sliku Bele Crkve

0

Grad Vršac sa preko 40.000 stanovnika spada u jedne od najrazvijenijih gradova u Vojvodini, zahvaljujući ulaganjima velikih multinacionalnih kompanija kao što su nemačka Stada Grupa, italijanski Lamp East, Zanini i mnogi drugi. Stada je kupovinom Hemofarma skočila sa osmog na sedmo mesto najvećih svetskih proizvođača lekova.

Turizam je takođe veliki potencijal koji će se razvijati kako u samom gradu,tako i u okolnim mestima, a jedno od njih je svakako i Bela Crkva sa svojim belocrkvanskim jezerima ali i mnogim manifestacijama koje se održavaju u tom gradiću nadomak Vršca koji broji 8.000 stanovnika.

Bela Crkva 2

Bela Crkva

Opšte je poznato da se novac uložen u turizam višestruko vraća. Vodeći ljudi opštine Bela Crkva, polažu mnogo nade u razvoj turizma koji bi bitno poboljšao ekonomsku situaciju u gradu. Karneval cveća spada u jedne od najstarijih festivala u zemlji, sa tradicijom dugom 150 godina,samo je jedan od mnogih zanimljivih dešavanja u ovom malom gradu u kome su jezera najveća atrakcija.

Bela Crkva 3

Bela Crkva

Ove godine karneval se odrzava u periodu od 22 do 28 juna a uvođenjem turističkog voza na relaciji Beograd-Vršac-Bela Crkva do kraja avgusta, Železnice Srbije takođe daju veliki doprinos razvoju turizma.

Podelite:

Ostavite odgovor