Napredni roboti za čišćenje podova u odabranim Delez prodavnicama

1

Delez Srbija je prvi maloprodajni lanac u Srbiji koji je implementirao autonomne robote za čišćenje u svoje prodavnice.

Ova inovacija ne samo da garantuje konstantan kvalitet čišćenja, već doprinosi i očuvanju životne sredine. Za sada su roboti implementirani u 17 odabranih Delez prodavnica na teritoriji Beograda, a plan je da se do polovine septembra proširi na ukupno 26 prodavnica.

U poređenju sa klasičnim metodama čišćenja, novi roboti za čišćenje koriste isključivo vodu bez upotrebe hemikalija, a uz to štede i do 2.000 litara vode mesečno. Dok ove karakteristike doprinose održivosti, njihova sposobnost potpune autonomije osigurava još veću efikasnost, unapređujući i sam kvalitet čišćenja. Uz integrisanu radnu stanicu oni samostalno upravljaju procesom punjenja baterije, dopunjavaju čistu i prazne upotrebljenu vodu. Integrisani softver omogućava samostalno pokretanje robota na osnovu unapred definisanih mapa i vremena čišćenja, bez potrebe za ljudskom intervencijom. Tokom jednog sata, robot može da očisti približno 300 kvadrata.

„Verujemo da će ova inovacija biti snažna podrška našim kolegama u maloprodaji i da će im biti pravi i pouzdan partner u pružanju besprekorne usluge i prijatnog mesta za kupovinu. Zahvaljujući snažnoj podršci našeg partnera Secut One, koji je distributer ovih robota, uspeli smo da u neverovatnom roku od dve nedelje pokrijemo prvu fazu implementacije u 17 odabranih radnji. Utisci koje dobijamo sa terena već su više nego pozitivni i dok nam kolege hvale besprekornu higijenu, kupci su ovaj vid robotizacije servisa prihvatili sa posebnim oduševljenjem“, istakla je Dragana Đurić, rukovodilac u operacijama kompanije Delez odgovorna za tehnologije i digitalizaciju procesa u sistemu.

Uvođenjem još jedne inovacije na domaće tržište, Delez Srbija nastavlja da bude lider u tehnološkim dostignućima u retail sektoru, težeći da svojim kupcima pruži još bolje i kvalitetnije iskustvo kupovine, istovremeno pružajući doprinos očuvanju životne sredine.

Podelite:

1 коментар

  1. Posto je u Lidlovim prodavnicama velika cirkulacijha ljudi, pored cistih podova, bilo b i dobro da imaju i fotokataliticke preciscivace vazduha…

Ostavite odgovor