Šesti Festival mladog vina Tikveš vinarije

0

U godini kada slavi 130 godina postojanja vinarija Tikveš je u Kavadarcima 14-15. novembra organizovala šesti put „Tikvešov festival mladog vina“ koji je jedinstvenog koncepta u regionu predstavljen prvi put 2010. godine.

Stručna javnost i iskusni poznavaoci vina kao i prijatelji vinarije Tikveš imali su priliku da nazdrave za sve dosadašnje i buduće uspehe vinarije i da prvi probaju novo vino iz poslednje berbe, kao najavu za novu vinsku godinu.

Prvi komentari posetilaca na degustaciji su izuzetno pozitivni. ,,Tikveš„ je i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta iz izuzetno rodne godine. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni ambasadori, ljudi iz sveta biznisa, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina.

Svetozar Janevski

Svetozar Janevski

Muzički program bio je prava poslastica za sve posetioce. Prvi dan su se predstavili Tavitjan brothers, potom je Vlatko Stefanovski publiku oduševio svojim nastupom, a nastavak druženja bio je rezervisan za DJ Dragana B. Kostića. Drugog dana Festivala mladog vina publiku je na noge podigla Tijana Dapčević koja je uvek dragi gost kada dođe u rodnu Makedoniju. Muzički program sinoć je svečano zatvorio nastupom DJ Dragan B. Kostić.

O Vinariji Tikveš Vinarija „Tikveš“, regionalni lider u proizvodnji vina, ove godine slavi 130 godina uspešnog rada. Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je „Tikveš“ kupila investiciona grupe „M6“. Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju „Tikveš“ na lidersku poziciju na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište.

U ovom trenutku vinarija „Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji „Tikveš“ u elitnoj vinskoj industriji.

Podelite:

Ostavite odgovor