RODA počela sa podelom 2.000 košarkaških lopti osnovnim i srednjim školama u Srbiji

0

Iznenađenje, sreća i radost su reči kojima se može opisati ono što je Roda u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pripremila za učenike Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice u Beogradu, kada je tokom časa košarkaške sekcije, u salu, nenajavljeno ušla ženska Košarkaška reprezentacija Srbije i zajedno sa osnovcima odigrala prijateljsku utakmicu. Ova osnovna škola sakupila je najviše bodova među osnovnim školama na teritoriji Beograda u okviru društveno – odgovorne akcije „2.000 lopti za buduće asove“, a ovim nesvakidašnjim iznenađenjem i svečanim uručenjem počela je podela lopti školama širom Srbije, koje su u ovoj akciji osvojile najveći broj glasova.

Samo pet minuta nakon početka časa uz pesmu „Igraj i pobedi“ sala za fizičko vaspitanje Osnovne škole „Aleksa Šantić“ pretvorila se u pravu košarkašku arenu, što je bila uvertira za ono što će nakon toga uslediti. U salu su, uz najavu voditelja, jedna po jedna ušle naše „zlatne“ košarkaške reprezentativke, zajedno sa selektorkom, i „izazvale“ košarkaški tim osnovne škole da pokaže svoje umeće na terenu.

Priznati košarkaški sudija proglasio je pobednika, nakon čega je predstavnik Rode uručio poklon školi, univerzalne košarkaške lopte visokog kvaliteta, Molten, koje će osnovci koristiti na budućim časovima fizičkog vaspitanja.

Zajednićka slika

Zajednićka slika

Pored toga što je obradovala osnovce ove škole, Roda je pripremila još jedno iznenađenje đacima koji su pokazali najviše entuzijazma i želje da osvoje lopte u ovoj akciji. U subotu, 21. novembra, u poluvremenu košarkaške utakmice u hali Pionir, u kojoj srpske reprezentativke igraju protiv Nemačke na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017, Roda će dodeliti lopte đacima iz 10 škola koje su osvojile vrednu nagradu.

Biće ovo prilika da u prelepoj atmosferi i ambijentu koji odgovara samoj akciji, budući šampioni iz osnovnih i srednjih škola iz Jagodine, Čačka, Sremske Mitrovice, Pančeva i Beograda, dobiju zaslužene Molten lopte i uživaju u košarkaškom spektaklu. Društveno odgovoran projekat u okviru koga RODA poklanja košarkaške lopte školama širom Srbije pokrenut je u cilju promocije sporta i sportskih vrednosti među mladima, a realizovan je zajedno sa prijateljima akcije, Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Umesto 500 koliko je bilo prvobitno planirano, podeliće se čak 4 puta više – 2.000 Molten lopti školama koje su dobile najviše glasova u aplikaciji na sajtu i Facebook stranici RODE. U ovom projektu koji je trajao od 15. septembra do 1. novembra, učestvovale su sve osnovne i srednje škole na teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, što je ukupno 1.676, a u akciji je skoro 700 hiljada glasova dodeljeno školama.

Dalja podela lopti će se realizovati na osnovu najvećeg broja glasova koje su osnovne i srednje škole sakupile putem web aplikacije. Kroz ovu i mnoge druge društveno odgovorne aktivnosti koje organizuje, trgovinski lanac RODA pokazuje da nije samo mesto porodične kupovine, već je brend koji kroz brigu o mladima i lokalnoj sredini u kojoj posluje, neguje tradicionalne, porodične vrednosti.

Podelite:

Ostavite odgovor