Mlade muzičke zvezde u Guarneriusu uz podršku kompanije Nelt

0

U okviru pete sezone ciklusa koncerata pod nazivom „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“ uz podršku kompanije NELT treću godinu za redom, beogradskoj publici će se predstaviti mladi muzički talenti sa katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

U petak 6. novembra sa početkom u 20 časova, pijanistkinja Tamara Hadži-Đorđević će sa svojom gošćom Jovanom Jovanović izvesti najlepša dela Betovena, Šuberta, Rahmanjinova, Lista i Vagnera. Ulaz na koncert je slobodan. Novo izdanje tradicionalne serije koncerata će ove godine kroz 6 koncerata promovisati 12 mladih muzičara, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i višestruko su nagrađivani u zemlji i inostranstvu.

Tamara Hadži-Đorđević

Tamara Hadži-Đorđević

Tamara Hadži-Đorđević, mlada pijanistkinja iz Beograda, je osnovne akademske studije na završila u klasi prof. Dejana Stošića 2013. godine a iste je upisala je i master studije i završila ih sa najvišim ocenama. Stipendistkinja je grada Beograda za 2012. kao i Fonda za talente Republike Srbije Dositeja za 2013. i 2014.

Dobitnica je nagrade iz fonda FMU Slobodanka Milošević – Savić. Pohađala je majstorske kurseve kod Žana Fransoa Antoniolija, Arba Valdme i Aleksandra Madžara, kao i kurs klavirskog dua kod Lidije i Sanje Bizjak. Aktivna je i na polju kamerne muzike. Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata, sa željom da kroz tradicionalnu seriju nastupa pruže najboljim studentima osnovnih, master i doktorskih studija, priliku da se samostalno, kroz solistički resital predstave publici.

U prethodna tri izdanja, ciklus je ugostio 39 mladih talenata, sa katedre za klavir, solo pevanje, gudačke i duvačke instrumente. U skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja, kompanija NELT nastavlja da pruža priliku talentovanim akademcima da domaćoj javnosti predstave svoja umeća i dosadašnja dostignuća, kao i da aktivno učestvuje u njihovoj afirmaciji. Nelt uspešno posluje od 1992. godine i pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga.

Pored Srbije, Nelt je vlasnik je kompanija i u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa više od 3600 zaposlenih.

Podelite:

Ostavite odgovor