Edukacija mladih na Sajmu nameštaja

0

Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u četvrtak 12.11. i petak 13.11. 2015. godina od 11.30 do 14 časova u hali 2 nivo A na štandu kompanije Drvoprof plus, posetioce očekuje nesvakidašnji događaj. U organizaciji Malih kuvara, predškolske ustanove Dr.Simo Milošević iz Zemuna i kompanije Drvoprof plus, deca predškolskog uzrasta podeljena u dva tima i pojačana prisustvom istaknutih medijskih ličnosti, prikazaće primer dobre prakse. Na najkvalitetnijim kuhinjama i kuhinjskim aparatima demonstriraće kako se deca snalaze sa kuhinjskim uređajima pripramajući sebi zdrav i ukusan obrok.

Ovaj događaj je deo edukativnog projekta za promociju zdravih stilova života i osamostaljivanja dece, a realizuje ga udruženje građana Mali kuvari u saradnji sa PU Dr Sima Milošević i kompanijom Drvoprof plus, koja je donirala kuhinje poslednje generacije koje prikazuju tehnološki napredak i mogućnost da i deca bezbedno pristupe prostoru koji ne mora više biti namenjen isključivo roditeljima. Na taj način deca stiču naviku da im od malena uklapanje zdravih namirnica i otkrivanje ukusa uz pripremanje hrane bude blisko i prijemčivo.

Dugoročan plan je stvaranje dobrih navika i odnosa prema zdravim i aktivnim stilovima života. Mali kuvari su udruženje građana na bazi dobrovoljnog društvenog aktivizma, humanitarnog karaktera sa velikim ciljem, a to je pre svega podizanje nivoa svesti o značaju zdrave ishrane kod dece, a zatim i prevencija najčešćih bolesti izazvanih neadekvatnom ishranom. Udruženje je počelo sa radom u februaru 2013. na inicijativu troje entuzijasta koji su uprkos svim teškoćama na koje su nailazili i jos uvek nailaze, ostali verni ideji i svom cilju da na našim prostorima započnu realizaciju jednog novog pristupa kulturi i značaju zdrave ishrane i zdravog načina života, prvenstveno kod dece, ali i starijih.

Partnere su našli u predškolskoj ustanovi Dr.Simo Milošević sa kojima već godinu dana imaju uspešnu saradnju i OŠ.Svetozar Miletić, a uz punu podršku Ministarstva omladine i sporta i Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda. Saradnja sa PU Dr Sima Milošević je rezultirala uspešno snimljenom emisijom.

Podelite:

Ostavite odgovor