IMMOFINANZ obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji

0

Austrijska kompanija IMMOFINANZ, vodeći investitor u oblasti komercijalnih nekretnina na tržištu Centralne i Istočne Evrope, obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine, kompanija je otvorila 10 STOP SHOP ritejl parkova, sa ciljem da globalne trendove donese lokalnoj zajednici, a sa nedavnim akvizicijama, kompanija će imati ukupno 14 ritejl parkova širom Srbije.

Protekla poslovna godina je zbog pandemije virusa COVID-19 bila veoma izazovna, ali STOP SHOP se pokazao vrlo uspešnim i otpornim na krizu, zbog čega IMMOFINANZ nastavlja ekspanziju svog brenda ritejl parkova u Srbiji. Kompanija će nove STOP SHOP-ove otvoriti u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru, sa otprilike 28.200 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, tako da će srpski STOP SHOP portfolio sada sadržati 14 ritejl parkova, sa približno 121.000 kvadratnih metara.

Kada se radi o poslovanju u novonastalim okolnostima usled pandemije, STOP SHOP-ovi u Srbiji brzo su se prilagodili promenama i ostali bezbedno mesto za kupovinu. Preduzimanje neophodnih mera bezbednosti i aktivna komunikacija sa potrošačima bili su jedan od najvažnijih faktora u procesu prilagođavanja poslovanja ritejl parkova novim okolnostima. Kao odgovorna kompanija, IMMOFINANZ u Srbiji je nastojao da bude dostupan za sve najnovije informacije i s ponosom može da istakne da se posećenost STOP SHOP-ova brzo vratila na nivo pre krize.

IMMOFINANZ nastavlja da održava visoku stopu popunjenosti kapaciteta od 99,7% u Srbiji, dok potražnja za prostorom u STOP SHOP-ovima ostaje stabilna. Niski troškovi zakupa i poslovanja zakupaca, što je posebno važno tokom ekonomski izazovnih vremena, ostali su jedna od najvažnijih karakteristika kompanije. Takođe, ritejl parkovi su ove godine pokazali da imaju presudnu prednost jer nude kupovinu na otvorenom i posetioci mogu da ulaze u prodavnice direktno sa parkinga, pa se ovaj decentralizovani ritejl format pokazao kao najveća prednost IMMOFINANZ-a tokom 2020. godine.

U nastojanju da pomognu zajednici, svi STOP SHOP-ovi u Srbiji pokazali su društvenu odgovornost donirajući zdravstvene pakete u vrednosti od preko 5.000 evra centrima za socijalni rad, udruženjima i humanitarnim organizacijama u 10 gradova u kojima su ritejl parkovi IMMOFINANZ-a za sada otvoreni – Beograd, Niš, Valjevo, Vršac, Čačak, Požarevac, Smederevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Lazarevac. Paketi sadrže sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske i rukavice namenjene korisnicima i zaposlenima u navedenim ustanovama.

STOP SHOP ritejl parkovi u Srbiji, sa atraktivnim miksom zakupaca, nastavljaju da stvaraju optimalnu atmosferu za porodice koje obraćaju pažnju na cenu i nude široku paletu proizvoda po povoljnim cenama u odnosu na kvalitet. IMMOFINANZ je u Srbiju došao 2015. godine, kada je početna investicija kompanije iznosila 60 miliona evra. Do akvizicije 14. STOP SHOP-a u Srbiji, ulaganja su porasla na približno 150 miliona evra.

Podelite:

Ostavite odgovor