Trgovinski lanac postao nosilac prestižnog „Top Employer“ sertifikata u oblasti ljudskih resursa – Maxi među najboljim poslodavcima

0

Beograd, 19.01.2024 – Kompanija Delez Srbija ove godine je postala nosilac prestižnog „Top Employer“ sertifikata, jednog od najuglednijih priznanja za izvrsnost u oblasti ljudskih resursa koji dodeljuje međunarodni, nezavisni institut sa sedištem u Holandiji. Ovo priznanje predstavlja potvrdu dugogodišnje i sistematične posvećenosti stvaranju boljeg radnog okruženja, čime je ispunjeno obećanje trgovinskog lanca MAXI da bude izuzetno mesto za rad.

Proces dobijanja „Top Employer“ sertifikata je izuzetno rigorozan i obuhvata detaljne provere u čak dvadeset tema u oblasti ljudskih resursa, među kojima je šest ključnih, uključujući strategiju zaposlenih, radno okruženje, regrutaciju talenata, prilike za učenje, dobrobit zaposlenih, kao i različitost, ravnopravnost i inkluziju. Delez Srbija se ovim priznanjem svrstava među 2.300 poslodavaca sa 121 tržišta širom sveta, čije se HR politike i prakse prema zaposlenima ocenjuju kao izuzetne.

Radnici Maxi supermarketa

Radnici Maxi supermarketa

„Ovo priznanje nas obavezuje da i u narednim godinama nastavimo da unapređujemo procese, paket pogodnosti i investiramo u razvoj svih naših zaposlenih, ali i afirmišemo organizacionu kulturu koja promoviše vrednosti inkluzivnosti, otvorenosti i psihološke sigurnosti. Kao jedan od najvećih privatnih poslodavaca u zemlji svojim HR praksama trudimo se da postavljamo standarde u oblasti ljudskih resursa i budemo primer pravičnog i stimulativnog radnog okruženja koje osnažuje i podržava zaposlene u ostvarenju svog punog potencijala. Dobijanje ovog sertifikata, koji predstavlja globalni autoritet kada je reč o nezavisnim i objektivnim ocenama HR politika, samo je dodatno potvrdilo da je naše obećanje da budemo bolje mesto za rad, mnogo više od obećanja, i da je to naša svakodnevica“, rekao je Marko Babić, potpredsednik za ljudske resurse i organizacioni razvoj i član Izvršnog odbora Delez Srbija.

Top Employers Institut, kao nezavisna institucija sa međunarodnim kredibilitetom, prepoznaje izvrsnost u praksama prema zaposlenima. Kroz njihov program sertifikacije, kompanije koje učestvuju mogu biti validirane, sertifikovane i prepoznate kao poslodavci izbora. U 2024. godini, Institut je sertifikovao više od 2.300 organizacija u 121 zemlji i regionu, koje svojim HR praksama pozitivno utiču na živote više od 12 miliona zaposlenih širom sveta.

Podelite:

Ostavite odgovor