Retail Magazin u poseti proizvodnim pogonima DON DON-a

0

Predstavnici medija posetili su proizvodne pogone kompanije DON DON u Zrenjaninu, gde su upoznati sa radom i celokupnim proizvodnim procesom.

Na mestu nekadašnjeg Žitoprodukta, kompanija DON DON već sedam godina poseduje u zakupu jedan od deset proizvodnih pogona u Srbiji u kome se dnevno proizvode oko 42.000 vekni hleba, od čega najveći udeo i dalje drži beli hleb.

Kako su istakli iz DON DON-a, u Zrenjaninu je zaposleno 90 radnika i 45 vozača, dok je udeo kompanije u pekarskoj industriji na našem tržištu oko 20%. U drugoj polovini godine, DON DON planira otvaranje novih, najsavremenijih proizvodnih pogona u Srbiji i regionu koji će se nalaziti u Kragujevcu.

Don Don brasno

Predstavnici medija su tokom posete Zrenjaninu imali prilike da se upoznaju sa celokupnim proizvodnim procesom među kojima je bila i proizvodnja crnog hleba koji poslednjih nekoliko godina beleži rast prodaje. Danas na tržištu postoje različite vrste hleba koji se proizvode od različitih tipova brašna. Najveći procenat i dalje zauzima beli hleb.

Osluškujući potrebe tržišta, pekari danas sve više koriste crno brašno T1100, ali je pravi crni hleb koji se pravi od 100% crnog brašna i dalje retkost na tržištu. Crni hleb od 100% crnog brašna se izdvaja po sadržaju biljnih vlakana, zbog čega se namirnice proizvodene od njega koriste u prevenciji gojaznosti i mnogih poremećaja koji se javljaju usled nepravilne ishrane.

Kompanija DON DON na srpskom tržištu posluje od 2008. godine. Danas se u njenim pogonima proizvode više od 250.000 vekni hleba, a pored Srbije, proizvodi se prodaju u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Podelite:

Ostavite odgovor