Peđa Petronijević – generalni direktor GTC Srbija

0
Peđa Petronijević

Peđa Petronijević – generalni direktor GTC Srbija. GTC Grupa je jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi. GTC aktivno upravlja portfoliom koji obuhvata 35 projekata za komercijalne nekretnine i izdaje oko 650.000 kvadratnih metara poslovnog i prodajnog prostora veoma zahtevnim zakupcima i klijentima u Poljskoj, Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj. Kompaniji GTC uručen je GOLD LEED sertifikat za GTC House koja je postala prva poslovna zgrada u Beogradu nagrađena ovim prestižnim priznanjem.

„Naši novi projekti, GTC Fortyone, kao i nedavno najavljeni Ada Shopping mall će takođe biti LEED sertifikovani.“

Generalni direktor „GTC Srbija“ Peđa Petronijević odgovorio je na pitanja o tekućim projektima GTC Srbija na našem tržištu i budućim planovima.

Nedavno ste objavili da će GTC ući u sektor maloprodaje izgradnjom prvog šoping centra ADA MALL u Beogradu. Da li možete da nam kažete kolika će biti ukupna vrednost investicije kao i broj maloprodajnih objekata koji će se nalaziti u njemu?

Planirana bruto površina za iznajmljivanje ADA MALL-a (GLA) iznosi oko 33,000 m2, uključujući 3 nivoa maloprodajnog prostora i ceo jedan nivo posvećen zabavi, sa restoranima i kafićima, kao i više otvorenih terasa. Idejni projekat je u završnoj fazi izrade i za sada očekujemo da će konačan broj lokala biti veći od 100. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 90 miliona evra.

Kompanije koje trenutno poseduju retail parkove i šoping molove u Srbiji do sada nisu uspevale da dovedu nova imena iz sveta mode i trgovinske lance koji ne posluju na srpskom tržištu. Da li verujete da će GTC imati više uspeha od drugih na ovom polju?

Da, i to nas veoma raduje. Osim modernog koncepta i dizajna, Ada Mall će biti tržni centar u Beogradu na kom će posetioci moći da pronađu određene brendove, nove za srpske kupce. Samo za sada ne bismo da otkrivamo koji su brendovi u pitanju. Posetiocima će na raspolaganju biti različiti internacionalni modni brednovi, ali i prodavnice robe široke potrošnje, rekreativni objekti i restorani sa različitom gastronomskom ponudom.

Da li imate u planu izgradnju poslovnih i maloprodajnih objekata kao sto je ADA MALL i van Beograda ili će za sada fokus ostati na njemu?

S obzirom da je GTC trenutno angažovan i na uvećanju portfolia kancelarijskog prostora u Beogradu za sada će naš fokus ostati samo na Ada shopping mall-u.

GTC House

GTC House

Kompaniji GTC je nedavno uručen GOLD LEED prestižni sertifikat za poslovni objekat GTC House. U kojoj meri će Vam to priznanje značiti za dalje poslovanje na našem tržištu?

Ovaj LEED serifikat dobijen za objekat izgrađen 2004. godine, kao i ostali u GTC grupi (u Poljskoj, Rumuniji, Madjarskoj, Hrvatskoj i slicno) pokazuje da je GTC od svojih početaka bazirao strategiju u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje. Naši novi projekti, GTC Fortyone, kao i nedavno najavljeni Ada Shopping mall će takođe biti LEED sertifikovani. To će dalje potvrditi energetsku efikasnost i brigu o okruženju od strane GTC-a kao jednog od vodećih investitora na području centralno-istočne Evrope.

Autor: Žarko Grozdanić

Podelite:

Ostavite odgovor