Mlekara Kruna smanjila korišćenje plastike u ambalaži

0

Gomilanje plastičnog otpada jedan je od najvećih ekoloških izazova sa kojima se trenutno suočava čitava planeta.

Mlekara Kruna, koja kao proizvođač mlečnih proizvoda u svom poslovanju koristi plastičnu ambalažu, u sklopu svojih društveno odgovorih praksi smanjila je težinu čaša za mlečne proizvode i na taj način u prethodnih 6 meseci napravila uštedu nešto više od 1000 kilograma plastike.

Svake godine širom planete se proizvedu milioni tona plastike, a značajan deo završi na deponijama ili u okeanima, nanoseći štetu životinjskom svetu i ekosistemima uopšte, zato je današnji Svetski dan zaštite životne sredine pojedincima ali i privrednim delatnicima dobar podsetnik na održive prakse upotrebe plastike.

Mlekara Kruna za većinu svojih proizvoda u pakovanju koristi plastiku i materijale od plastike, zato je smanjenje težine čaša za pakovanje kiselog mleka, pavlake i milerama u prethodnih šest meseci količinu utrošene plastike smanjilo za nešto više od 1.000 kilograma.

Mlekara Kruna- ambalaža

Mlekara Kruna- ambalaža

“U periodu od 6 meseci mlekara Kruna za pakovanje svojih proizvoda iskoristi preko 1.000.000 plastičnih čaša. Proizvodnjom samo 1 gram lakše čaše uspeli smo da napravimo značajne uštede u upotrebi plastike i na taj način smanjimo plastični otpad i doprinesemo očuvanju prirode”, izjavila je Marija Zeljić, Direktor marketinga, Mlekara Kruna.

Smanjenje utroška plastike u ambalaži jedan je važnih postulata poslovanja mlekare Kruna i njene vizije da uspeh u skladu sa ekološkim i društveno odgovornim ciljevima kompanije.

Da podsetimo, mlekara Kruna je nova domaća mlekara izgrađena u srcu Šumadije i Pomoravlja, u Velikoj Plani. Svojim potrošačima Kruna nudi prodizvode od mleka širom cele Srbije, a od pre dve godine proizvode ove mlekare potrošači mogu pronaći i u Lidlovim prodavnicama u okviru brenda “S ljubavlju domaće”.

 

Podelite:

Ostavite odgovor