Kako prepoznati sveže voće i povrće?

0

Lidlovi menadžeri svežine otkrivaju nam kako brzo i jednostavno odabrati najbolje plodove.

Menadžer svežine

Lidl menadžer svežine

Zbog mnoštva vitamina, minerala, vlakana i drugih materija važnih za pravilno funkcionisanje organizma i jačanje imuniteta, sveže voće i povrće nezamenjivo je u svim vodičima zdrave i izbalansirane ishrane. Uživanje u ovim plodovima može biti idealan spoj ukusa i zdravlja, ali samo ako umete da odaberete zaista sveže plodove.

Kompanija Lidl Srbija posvećuje veliku pažnju svežini voća i povrća, a za stalnu proveru kvaliteta plodova na Lidl pijaci zaduženi su specijalno obučeni manadžeri svežine koji potrošačima garantuju vitaminsku punoću i besprekorni ukus, a koje u Lidl prodavnicama možete prepoznati po zelenim majicama. Kako bi nam olakšali svaku narednu kupovinu, podelili su sa nama korisne savete koje možete pronaći u nastavku, jer – svežina se voli.

OBRATITE PAŽNJU NA BOJU
Prilikom odabira voća, posebno banana, jabuka, paradajza i višnje, tražite svetle i potpuno obojene komade, bez tragova zelene ili bele boje, osim ako voće prirodno ima ove boje. Promena boje je odličan pokazatelj zrelosti. Kada je ajzberg salata na primer u pitanju, glavni pokazatelj svežine jeste čvrsta glavica i listovi bez tamnih fleka i oštećenja.

PROVERITE AROMU
Miris je odličan pokazatelj ukusa, posebno kada je boja nepouzdana, kao kod većine dinja. Omirišite cvetni plod voća (nasuprot stabljike) i odaberite samo voće koje ima svežu, voćnu aromu. Pojačajte svoja čula!

OSETITE TEKSTURU
Kako plod sazreva, supstanca koja drži ćelije na okupu se raspada i pretvara u pektin, čineći voće mekšim što je zrelije. To znači da lagano stiskanje voća može biti odličan pokazatelj zrelosti, a posebno je korisno za voće bez tvrde ili guste kore, poput koštičavog voća, krušaka, kivija i avokada.

Lidl voće i povrće

Lidl voće

ODABERITE TEŠKE
Što se tiče voća, teško je dobro. Voću koje deluje teškim često je dozvoljeno da potpuno sazri, pa osetite paradajz i grejp i pobrinite se da su teški.

PREPORUKA
Dodatno, iz Lidla savetuju da je voće i povrće bolje kupovati češće u manjim količinama, nego ređe u većim količinama. Šargarepa, peršun i cveklasamo su neke od namirnica koje brzo pokazuju znake kvarenja, te na njih treba posebno obratiti pažnju pri kupovini.
I na kraju, najvažniji savet – kupujte provereno. Ono što baš Lidl pijacu čini sigurnim izborom kada je reč o kupovini svežih namirnica jeste upravo kvalitet i provereno poreklo voća i povrća. Garantuju vam menadžeri svežine!

O Lidlu
Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih.
Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 50 prodavnica u 32 grada širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. godinu.

Autor fotografija: Mitar Mitrović

Podelite:

Ostavite odgovor