IMMOFINANZ proslavio četvrti rođendan u Srbiji: Deset STOP SHOP ritejl parkova kao potvrda uspešnog poslovanja

0

Austrijski IMMOFINANZ, vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi proslavila je četiri godine uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine kompanija je otvorila 10 ritejl parkova u našoj zemlji, sa ciljem da lokalnom stanovništvu donese globalne trendove.

Gospodin Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, naglasio je da Srbija predstavlja povoljno poslovno okruženje za IMMOFINANZ koji će nastaviti da se dalje razvija na srpskom tržištu.

„Kada smo 2015. godine došli u Srbiju imali smo jedno obećanje – da ostanemo i investiramo u ritejl tržište. Danas, sa 10 izgrađenih ritejl parkova, možemo sa ponosom da kažemo da smo uspešno ispunili naše ciljeve. Kada smo otvorili prvi STOP SHOP u Srbiji, u Čačku, obećali smo da ćemo u Srbiju investirati 60 miliona evra. Na otvaranju našeg 10-og ritejl parka, u Sremskoj Mitrovici, u avgustu 2019. objavili smo da je IMMOFINANZ-ova investicija u Srbiji porasla na 112 miliona evra”, istakao je Joško Piteša.

Od otvaranja prvog ritejl parka u Srbiji sve do danas, IMMOFINNAZ je obezbedio 1,700 radnih mesta za građane Čačka, Niša, Valjeva, Lazarevca, Požarevca, Vršca, Sremske Mitrovice, kao i za stanovništvo Subotice, Borče i Smedereva, gde je kompanija izvršila akvizicije ritejl parkova. STOP SHOP ritejl parkovi u Srbiji imaju ukupnu površinu od 90,200 m2.

„Iskustvo koje imamo iz ovih gradova, kao i verna potvrda stranih i domaćih zakupaca sa kojima sarađujemo ohrabrili su nas da dalje razvijamo naše STOP SHOP-ove na tržištu u Srbiji. Zbog svega ovog, radujem se novim poslovnim poduhvatima u godinama koje su pred nama”, rekao je gospodin Piteša.

STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o privlačnim i praktičnim lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio trenutno obuhvata 88 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Slovenija (14), Mađarska (14), Austrija (13), Češka (10), Srbija (10), Poljska (8), Hrvatska (2) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.5 milijarde evra, koji obuhvata više od 210 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.

Podelite:

Ostavite odgovor