Dani Italije u Mercator hipermarketu

0

Italija i Srbija – prijateljstvo u znaku dobre hrane

Svečani početak tradicionalne manifestacije “Nedelja italijanske kuhinje u svetu” obeležen je i u Mercator hipermarketu u Beogradu u prisustvu Njegove ekselencije Karla Lo Kašia, ambasadora Italije u Srbiji, direktora Italijanske Trade Agencije Antonija Ventreske i Nataše Pavlović izvršne direktorke poslovnog područja marketinga u kompaniji Mercator-S.

“Kompanija Mercator-S je uvek okrenuta potrebama svojih potrošača. Uz svakodnevni rad i ponudu orjentisani smo na podršku domaćoj privredi i domaćim proizvođaćima i dobro poznatim regionalnim u svetskim brendovima koje naši potrošači vole i očekuju u našim prodavnicama. Italija je zemlja sa bogatom tradicijom proizvoda, kvalitetnim i prepoznatim brendovima a posebnosti ove zemlje najviše se ogledaju u njenoj bogatoj i specifičnoj kuhinji. Italijani su privrženi svojoj tradiciji, većina jela se bazira na upotrebi lokalnih namirnica. To je ono što smo kao kompanija prepoznali jer smo svesni koliko domaći proizvodi imaju važnu ulogu u očuvanju baštine koju su i nama u Srbiji, kroz kvalitetnu i ukusnu hranu ostavili naši preci. Organizacijom Dana Italije, kroz ponudu italijanskih proizvoda iz svih regija, kako onih najpoznatijih tako i manjih proizvođača, pričamo o tome šta je Dolce Vita i pozivamo sve da dođu i sami se u to uvere”, rekla je Nataša Pavlović iz kompanije Mercator-S nakon čega je pozvala sve prisutne da uživaju u programu koji je kroz muziku, plesnu tačku i degustaciju italijanske hrane i vina dočarao Italiju u Beogradu.

Mercator- Nataša Pavlović

Mercator- Nataša Pavlović

„Tradicija i perspektive italijanske kuhinje: svest i vrednovanje održivosti hrane“ je ovogodišnji naziv manifestacije koja se već šestu godinu organizuje sa ciljem promovisanja italijanske kuhinje i kvalitetnih prehrambenih proizvoda istovremeno u svim italijanskim ambasadama, konzulatima, institutima za kulturu i kancelarijama ICE. Ove godine, kroz specijalnu akciju Dani Italije u Mercator hipermarketu, duh italijanske kuhinje mogu osetiti i kupci.

“Strast za dobrom hranom jedna je od mnogih veza koje spajaju Italiju i Srbiju, dve bliske i prijateljske zemlje. Za naše narode, zapravo, hrana nije samo dobra ishrana, već pre svega deljenje, istorija i kultura. To je umetnost provođenja vremena zajedno, za čime danas osećamo još veću potrebu posle najtežeg perioda pandemije- iz koje, međutim, još uvek ne možemo da kažemo da smo izašli. Upravo kako bismo proslavili ovo novopronađeno zajedništvo i odgovorili na veliku potražnju za „italijanskim“ u Srbiji, među aktivnostima organizovanim povodom VI Nedelje italijanske kuhinje u svetu, koja se ove godine obeležava od 22. do 28. novembra, želeli smo da ponudimo selekciju proizvoda iz naše kulinarske tradicije. Tradicije koju želimo dalje da delimo sa našim prijateljima u Srbiji, koji su oduvek voleli Italiju i koja im je uzvraćala istom merom”, izjavio je abmasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaši prilikom obraćanja na svečanom događaju u Mercator hipermarketu u Beogradu.

Mercator -Karlo Lo Kaši

Mercator -Karlo Lo Kaši

Kompanija Mercator-S jedan je od partnera ovogodišnje Nedelje italijanske kuhinje u svetu zbog čega su u periodu do 24. novembra u Mercator hipermarketu tokom manifestacije Dani Italije organizovani posebni popusti, degustacije i iznenađenja za sve ljubitelje italijanskih proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Podelite:

Ostavite odgovor