Cineplexx International – retail kompanija godine u Srbiji

0

EuropaProperty uspešno je završila 12. po redu godišnju dodelu nagrada SEE Real Estate Awards, koja je održana 6. aprila u Bukureštu u Rumuniji.

Nagrada u sektoru maloprodaje na regionalnom nivou, dodeljena je i kompaniji Cineplexx INTERNATIONAL, koja je prepoznata kao srpska kompanija godine u oblasti retaila.

Nagrade za kompaniju godine, dodeljuju se kompanijama koje su bile najaktivnije u regionu na osnovu njihovih tržišnih inovacija, ekspanzije na tržištu, koncepta i dizajna i komercijalnog uspeha. Događaj je okupio neke od najboljih kompanija u oblasti nekretnina, investicija i tržišnih stručnjaka u regionu, koji su tu bili kako bi videli kome će biti dodeljeno 27 nagrada te večeri.

„Veoma sam zadovoljan što smo dobili ovu nagradu, koja naglašava našu dobru saradnju sa kompanijom Real Estate Developer i koja potvrđuje visok kvalitet i odlične rezultate naših projekata. Prošle godine, otvorili smo nove bioskope u Nišu i Prištini, koji rade veoma dobro, a sada se radujemo otvaranju trećeg bioskopa u Beogradu, Cineplexx BIG Beograd, čije otvaranje će biti 20. aprila”, izjavio je Kristof Papusek rukovodeći partner kompanije Cineplexx International.

Nagrade za kompaniju godine, predstavljene su vodećim liderima razvojnog sektora, sektora investicija i profesionalnih usluga u Jugoistočnoj Evropi za njihove aktivnosti i dostignuća tokom 2016. godine. Kompanije su ocenjivane na osnovu njihovog sveobuhvatnog kvaliteta, pruženih usluga klijentima, inovacija na tržištu, tržišnog uspeha i pozicioniranja na tržištu.

Cineplexx International je osnovan 2009. godine, kada je počelo širenje Cineplexxa izvan granica Austrije. Prvi takav bioskop je otvoren u Bolzanu u Južnom Tirolu/Italija. Takođe, Cineplexx je u Zagrebu preuzeo bioskop u središtu grada, te je time udaren temelj za širenje u Hrvatskoj. Još jedno veliko širenje je bilo u maju 2013. kada je u Sloveniji otvoreno šest multipleks bioskopa. U sklopu razvoja Cineplexx bioskopske mreže, u decembru 2013. godine otvoren je multipleks bioskop i u glavnom gradu Albanije, Tirani. Poslednje širenje desilo se ne tako davno, u novembru 2016. godine kada je otvoren multiplex bioskop u Prištini, na Kosovu.

Danas je Cineplexx čvrsto pozicioniran na tržištu sa 41 mulipleks i 6 tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 316 bioskopskih dvorana.

U 2016. godinu, kompanija je završila sa 1.350 zaposlenih i sa ukupan prometom od 132 miliona evra i brojem posetilaca od 12 miliona.

Podelite:

Ostavite odgovor